Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Waarom Club – zelfs in geval van beroep Genk – toch mag hopen op afwezigheid van Malinovskyi

© Play Sports

De voorbije dagen werd er al flink wat gediscussieerd over de zware schorsing die Ruslan Malinovskyi boven het hoofd hangt. De Oekraïense middenvelder moet vrezen voor 7 speeldagen, maar wat als RC Genk in beroep gaat? Mag hij dan sowieso spelen? Neen, zo blijkt.

We herinneren ons nog de recente case van Vadis Odjidja. Onze ex-middenvelder trapte in Jan Breydel na op Wesley en kreeg finaal een schorsing van drie speeldagen om de oren. Omdat AA Gent echter beroep aantekende tegen de gevraagde vier matchen mocht de Buffalo wel nog aantreden in de eerstvolgende opdracht in play-off 1 tegen Standard.

Een scenario dat je echter niet zomaar mag doortrekken naar het dossier van Ruslan Malinovskyi, die afgelopen weekend ex-Bruggeling Birger Verstraete – al dan niet bewust – vol in het gezicht raakte en met rood van het veld werd gestuurd door scheidsrechter Lawrence Visser.

Waarom niet? Als de Geschillencommissie vrijdag een sanctie van vijf speeldagen of meer oplegt dan werkt het beroep dat Genk kan aantekenen niet opschortend. Dat zou betekenen dat sterkhouder Malinovskyi zondag tegen Club al zijn eerste dag op het strafbankje moet doorbrengen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws