Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Bart Verhaeghe gaat voor het eerst uitgebreid in op contractkwestie Leko: “Ivan heeft dat afgewezen”

Bart Verhaeghe (Club Brugge - Anderlecht)

Blijft Ivan Leko onze trainer of niet? Een vraag die op de lippen brandt van veel blauw-zwarte fans, maar het is nog steeds wachten op het antwoord. Het bestuur wacht af tot na play-off 1 terwijl Ivan Leko naar eigen zeggen zijn beslissing al heeft genomen. Hallo, Bart Verhaeghe?

Onze voorzitter liet zich tot nog toe niet uit over de veelbesproken contractkwestie, tot gisteravond. In een uitgebreid interview met Eric Goens voor Kantine, de nieuwe docureeks van Play Sports, ging Bart Verhaeghe in op de kwestie die veel Clubfans bezighoudt, zeker nu we opnieuw volop meedoen voor de titel en schitterend voetbal spelen.

“Voor ons is het geen vaudeville. Er zijn altijd heel duidelijke afspraken geweest. Ivan had een tweejarig contract bij ons. We hebben hem als jonge trainer doelbewust gekozen en hem een kans gegeven die die heeft hij ook met beide handen gegrepen. Hij heeft het goed gedaan, al bij al zijn we zeer tevreden over hem. Op een bepaald moment hebben wij hem ook een contractverbetering voorgesteld”, legt onze voorzitter uit.

“Een verdubbeling van zijn salaris? Ik ga niet concreet spreken over cijfers, maar in ieder geval een substantiële verbetering zoals dat correct hoort en moet. Ivan heeft dat afgewezen, maar daar heb ik ook geen probleem mee. Hij had daar zijn redenen voor. Hij zei dat hij liever wilde wachten en dat hij op het einde van het seizoen ging oordelen. We zouden samen in overleg bekijken wat we gingen doen”, schetst Verhaeghe de situatie.

“Wij zijn daar ook mee akkoord gegaan. We hebben gezegd dat we na het seizoen gaan samenzitten. Dan moeten we zien hoe beide partijen erover denken. Het kan zijn dat Ivan zegt dat hij een mogelijkheid heeft in het buitenland en dat hij zijn carrière verder ziet evolueren, dan willen we hem ook niet in de weg staan. Het kan zijn dat hij moe is, dat hebben we met Michel Preud’homme ook meegemaakt. Dan heeft het geen zin om door te drukken en te zeggen dat hij moet blijven”, klinkt het verhelderend.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws