Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Scheidsrechtersbaas schept alsnog duidelijkheid over handsbal Mechele

KRC Genk won twee weken geleden met 3-1 van Club Brugge. Vooral de handsbal van Brandon Mechele deed heel wat wenkbrauwen fronsen. Nu laat scheidsrechtersbaas Johan Verbist zich alsnog uit over de fase.

Verbist schept tegenover Het Laatste Nieuws duidelijkheid over de penalty die KRC Genk heeft gekregen tijdens de topper. “Mechele blokkeert een schot naar doel van Aly Samatta. Samatta krijgt de geblokkeerde bal tegen zijn been waardoor de bal via de grond tegen de onderarm van Mechele komt. Mechele staat op dat ogenblik door het blokkeren van de bal met de rug naar het spel en weet niet waar de bal zich bevindt.”

“De scheidsrechter laat doorspelen, maar wordt door de VAR toch naar het scherm geroepen”, gaat Verbist verder. “Na raadpleging van de beelden geeft de scheidsrechter strafschop. De VAR had hier niet moeten tussenkomen. Op het moment dat Mechele de bal tegen de arm kreeg, ging het niet meer over het blokkeren van de bal maar om een ongelukkig contact van de bal op de arm. De strafschop had hier dus niet moeten toegekend worden.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws