Nuchtere Leko houdt spelers én fans met voetjes op de grond: “We hebben absoluut nog niks in handen”

Ivan Leko (Club Brugge - Gent)

Aan euforie en superlatieven geen gebrek de voorbije dagen en weken bij Club Brugge, maar als er één man is die het hoofd vooralsnog koel houdt dan is het Ivan Leko. De trainer van blauw-zwart waarschuwt voor overmoed want de weg naar de titel is nog lang en lastig.

“Ik ben blij met wat ik de laatste drie matchen gezien heb, maar wat nu gebeurt, is eigenlijk het belangrijkste. We hebben drie heel goeie matchen gespeeld, maar wij zijn aan play-off 1 begonnen met vier punten achterstand. Op dit moment hebben wij nog niks, alleen een goed gevoel over het gebrachte voetbal”, blijft Ivan Leko bloednuchter.

“Alles wat we gedaan hebben, is mooi en goed, maar stelt niks voor. Als je goed speelt en getoond hebt wat wij de voorbije matchen getoond hebben, is er altijd het gevaar dat je begint te zweven. Dan kan je denken dat je Messi, Ronaldo, Piqué of ik weet niet wie nog allemaal bent, maar de realiteit is totaal anders. Met name dat we tweede zijn op één punt van Genk. We hebben absoluut nog niks in handen”, waarschuwt de Kroaat.

“We zijn altijd heel eerlijk en duidelijk geweest over ons objectief en dat is de beste zijn op zondag 19 mei. Ik zie eigenlijk geen enkele reden om nonchalant of arrogant te zijn. Iedereen zegt nu dat wij favoriet zijn terwijl drie weken geleden nog in de krant stond dat we derde zouden worden”, merkt Leko fijntjes op.

“In voetbal kan één match alles veranderen. Ik heb echter het volste vertrouwen in mijn ploeg. Als wij top zijn dan kunnen we winnen van elk team, maar waarom deze euforie? Laat ons gewoon nog zeven matchen voetballen en dan zullen we wel zien. Op dit moment ben ik blij en tevreden, maar er is nu al een beetje euforie en Club Brugge is zogezegd al kampioen. Wij spelen goed, maar we zijn nog géén kampioen.”

Leko wil ook het belang van de match van zondag niet overschatten: “Elke match is superbelangrijk, maar deze wedstrijd is niet beslissend want er volgen straks nog zes matchen. De eerste tegen de tweede, dat zijn uiteraard dubbele punten. Zondag spelen we tegen de beste ploeg qua punten en eigenlijk alles en wij willen in Genk tonen wat we in huis hebben.”

Laatste Nieuws

‘Belgische topper van KV Mechelen in het vizier bij Club Brugge’

Er is heel wat interesse van zowel clubs uit binnen- als buitenland voor een talent van KV Mechelen. Aster...

Eduard Sobol blijft tot 2021!

Er viel deze zaterdagnamiddag goed nieuws te bespeuren in het Jan Breydelstadion: Eduard Sobol zal ook volgend seizoen de blauw-zwarte kleuren blijven...

“We moeten veel ambitieuzer zijn in de Champions League”

Simon Mignolet kan terugblikken op een heel sterk seizoen met Club Brugge. De doelstellingen die hij voor ogen had, werden gehaald. Maar...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Club Brugge ziet toptalent vertrekken

Club Brugge verliest Abdoul Karim Camara. Hij speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim. Abdoul Karim Camara kreeg zijn...

“Fake nieuws over nieuwe stadion van Club Brugge”

Er wordt volgens Club Brugge fake nieuws verspreid over het nieuwe stadion van blauwzwart. Dat zou gebeuren via de...

‘Doelman wellicht nog een jaartje langer weg van blauwzwart’

Blauwzwart leende doelman Guillaume Hubert uit aan Cercle Brugge en zal dat wellicht ook volgend seizoen doen. Cercle Brugge...

“We moeten veel ambitieuzer zijn in de Champions League”

Simon Mignolet kan terugblikken op een heel sterk seizoen met Club Brugge. De doelstellingen die hij voor ogen had, werden gehaald. Maar...

Nu ook buitenlandse interesse voor Chadli

Club Brugge heeft interesse in de 30-jarige Nacer Chadli, maar krijgt nu ook internationale concurrentie. Chadli werd verhuurd aan...