Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mats Rits geniet van rol in de schaduw: “Een waterdrager of een kuisvrouw zijn, daar is niks mee”

Mats Rits is ongetwijfeld een van dé grote verrassingen en revelaties dit seizoen. Gehaald als doublure voor Ruud Vormer, maar al snel zijn stekje veroverd op de positie van de met blessures sukkelende stofzuiger Marvelous Nakamba.

Het was voor de 25-jarige infiltrerende middenvelder even wennen aan zijn positie, laat staan dat hij voor aanvang van dit seizoen gedacht had dat hij op de nummer 6 zou uitgroeien tot een onbetwiste titularis. “Die positie kwam nochtans niet ter sprake in onze gesprekken”, lacht Rits in Het Laatste Nieuws.

“Het was niet het idee van Club, noch het mijne om hier uit te groeien tot een verdedigende middenvelder, maar ik vind het wel leuk om daar te staan. Ik zeg dat hier ook soms dat ik maar een simpele waterdrager ben. Ik vind dat niet erg. Ik heb leren genieten van die positie”, aldus Rits.

“Als ik een crosspass of een voorzet kan onderscheppen of een aanval kan opzetten met een passje van vijf meter naar Hans Vanaken, dan haal ik daar plezier uit. Ik hoef het verschil niet te maken.”

En dan was er nog die fameuze uitspraak van Paul Van Himst, die Mats Rits een kuisvrouw noemde. “‘Proficiat met je nieuwe job’, zei Dévy Rigaux. Ik wist eerst niet waarover hij het had, maar niet veel later kreeg ik ook het ene sms’je na het andere. Ach, ik zit er niet mee in. Een waterdrager of een kuisvrouw zijn: daar is niks mee.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws