Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko komt nog één keer terug op penalty in Genk: “3 à 4 weken geleden gehoord dat dit géén strafschop is”

Ivan Leko op persconferentie (Club Brugge - Standard)

Vorige week wilde Ivan Leko niet te fel ingaan op de omstreden penalty die Genk een – overigens geheel verdiende – 2-1 voorsprong bezorgde, maar op zijn persbabbel van gisteren wilde de Kroatische coach toch nog wat kwijt over die discutabele en veelbesproken wedstrijdfase.

“We hebben na de wedstrijd de penalty voor Genk gezien en dit was een cruciale fase. Op basis van de kansen en het spel heeft Genk verdiend gewonnen, maar die penalty… Tja… We zijn met z’n allen samengekomen in Tubeke om extra uitleg te krijgen over wat wel en geen handspel is en dan zie je drie keer die situatie…”, zucht een zichtbaar ontgoochelde Leko.

“Na de wedstrijd krijg je dan opnieuw excuses: ‘Sorry, het was geen penalty.’ Ik vind het superjammer want dit was een heel belangrijke match, maar okay: de match is voorbij en we hebben nog zes wedstrijden. Wij bereiden ons voor op de volgende wedstrijd. Als je op vier punten van de leider volgt dan moet je gewoon focussen op de volgende opdracht”, klinkt het.

De op de wekelijkse persconferentie van Ivan Leko aanwezige pers wist onze coach echter nog wat extra quotes te ontlokken over de beruchte strafschop: “Drie à vier weken geleden hebben we in Tubeke gehoord dat dit geen strafschop is. Dit is 100% geen strafschop en het is vooral spijtig als je de mogelijkheden hebt om de beelden opnieuw te bekijken. Ik vind het spijtig, ik ben altijd voor de VAR geweest en het is dan ook jammer dat zoiets dan gebeurt in zo’n match.”

Een journalist merkte op dat Genk al twee keer een goedkope penalty cadeau kreeg: “Of ons dat zuur kan opbreken op het einde? Dat zijn dubbele punten, hé. Op dat moment was het 1-1 en in die tien minuten in de tweede helft waren wij beter dan voor de rust en je weet maar nooit wat er in een wedstrijd kan gebeuren na 45 slecht minuten. Dan kan eigenlijk alles.”

De slotsom van Ivan Leko klinkt als volgt: “Dit scheelt twee of drie punten. Kijk, in een seizoen heb je soms situaties in jouw voordeel en soms ook situaties in jouw nadeel, maar op cruciale momenten verwacht je gewoon de juiste beslissing.”  

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws