Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko gelooft volop in tweede titel op rij: “We hebben een betere ploeg dan vorig jaar”

Ivan Leko op training bij Blauw-Zwart

Na de verrassende nederlaag tegen Moeskroen liet Ivan Leko zich ontvallen dat hij er zeker van was dat zijn ploeg er zou staan in play-off 1. En het moet gezegd: tot nu toe heeft onze trainer het gelijk aan zijn kant. In tegenstelling tot vorig seizoen is blauw-zwart top in de eindstrijd.

“Vorig jaar haalden we 12 op 30 in play-off 1, maar laatste match was toen niet belangrijk. Als we die laatste match thuis tegen Gent hadden moeten winnen dan zouden we dat ook altijd gedaan hebben en dan spreken we waarschijnlijk van 15 op 30”, is Leko zeker van zijn zaak.

“De realiteit is dat wij vorig jaar van speeldag 2 tot 5 à 6 we een moeilijke periode hadden, daarna waren we volgens mij heel goed op Genk, Charleroi en Standard. Op dit moment zijn we echter beter. We zitten vol vertrouwen en hebben ook een betere ploeg dan vorig jaar, dat is gewoon een realiteit en de feiten. Daarom moeten we gewoon elke match presteren en tonen wat we kunnen”, klonk het op de persconferentie van vrijdag.

Opvallend trouwens: Ivan Leko heeft in tegenstelling tot Michel Preud’homme in 2016 geen puntenaantal voor ogen dat Club nodig heeft om kampioen te worden. “Neen, wij maken nooit calculaties. Elke trainer heeft zijn eigen manier van werken, maar onder mijn bewind hebben we tot nu toe nooit berekeningen gemaakt. De enige calculatie is dat we drie punten willen in de volgende match, dát is wat we willen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws