Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Ik kan me voorstellen dat Club Brugge zich benadeeld voelt en dit niet zomaar zal laten passeren”

Wesley in conflict met scheidsrechter tegen STVV

Het nieuwe penaltydebacle van gisteren blijft de gemoederen beroeren en ook ex-scheidsrechter in onze hoogste klasse Serge Gumienny heeft zijn behoorlijk stevige oordeel klaar over de door de arbitrage en de VAR niet correct beoordeelde schop van Jelle Van Damme op Loïs Openda.

“De arbitrage is te bepalend in de titelstrijd. Die conclusie moet ik na de twee voorbije speeldagen maken. Vorige week gingen De Bleeckere en het Referee Office in de fout door gebrekkig en foutief te communiceren over de reglementering rond het handspel”, oordeelt Serge Gumienny (47).

“We zullen het nooit zeker weten, maar waarschijnlijk heeft dat Club tegen Genk toch punten gekost. En gisteren werd Brugge opnieuw een zuivere strafschop onthouden tegen Antwerp. De fout van Van Damme op Openda was voor mij een duidelijke overtreding, de bal had dus op de stip gemoeten. Van Damme kon niet meer aan de bal en trapte de aanvaller ondersteboven”, klinkt het overtuigd.

“Ik kan me dan ook voorstellen dat Club Brugge zich benadeeld voelt en dit niet zomaar zal laten passeren. Want het gaat nog tussen twee ploegen, Genk en Club”, meent Gumienny in Het Belang van Limburg.

“Ik vind het vooral jammer dat het net in deze fase van de competitie misloopt, want nu zouden de refs er moeten staan. Maar twee weken na mekaar was dat niet zo. En dat kan eigenlijk niet in play-off 1. Zeker in het heetst van de strijd moet de arbitrage top zijn.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws