Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Hallucinant! Door blunder van ex-topref De Bleeckere kreeg Club onterechte penalty tegen in Genk

© Play Sports

Afgelopen week werden er flink wat boompjes opgezet over de discutabele penalty die Club Brugge incasseerde op het veld van Genk. “Belachelijk, maar terecht volgens het reglement”, klonk het haast unisono. Maar intussen blijkt dat de fase met Brandon Mechele gewoon nooit een elfmeter had mogen opleveren voor de competitieleider.

Volgens Het Nieuwsblad ligt een flinke vergeetachtigheid – zeg maar een blunder – van ex-topref Frank De Bleeckere aan de basis van de geïncasseerde strafschop. Het was namelijk de Talent & Elite Referee Manager van de KBVB die de Belgische scheidsrechters op de hoogte bracht van de gewijzigde regels met betrekking tot handspel.

Wat blijkt nu echter? De 52-jarige De Bleeckere was blijkbaar vergeten een uitzondering te vermelden in zijn powerpointpresentatie. Scheidsrechter Alexandre Boucaut en videoref Tim Pots baseerden zich dus op een onvolledig document waarin geen melding werd gemaakt van de uitzondering die Club had moeten behoeden voor een onterechte penalty.

In de documenten van de FIFA staat die uitzondering gelukkig wél vermeld. Letterlijk staat er: “Een speler zal doorgaans niet worden bestraft als de bal de hand/arm raakt als de bal van zijn eigen lichaam komt, of het lichaam van een andere speler (van eender welk team) die er zo dicht bij stond dat het bijna onmogelijk is om contact met de bal te vermijden.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws