Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Gumienny laat zich uit over penaltyfase Genk – Club Brugge: ‘Was VAR wel nodig?’

Club-spelers peppen elkaar op (Club Brugge - KRC Genk)

De penalty bij het tweede doelpunt van KRC Genk doet heel wat stof opwaaien. Club Brugge voelt zich bestolen en oud-scheidsrechter Serge Gumienny laat zijn licht schijnen over de strafschop tegenover Het Belang van Limburg.

Gumienny vond het een strenge beslissing, ook al was het correct volgens de nieuwe regels. “De reden zal zijn dat de arm van Mechele niet naast zijn lichaam is, maar probeer jij maar eens te lopen zonder je armen te bewegen. Dat gaat niet. Een mens is nu eenmaal geen pinguïn.”

Ook is Gumienny niet zeker of de VAR wel moest tussenkomen. “Was deze fase ook zo zwart-wit dat ref Boucaut door de VAR terechtgewezen moest worden? Ik betwijfel het, maar laat David Elleray, de dure scheidsrechtersadviseur van de KBVB, het maar komen uitleggen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws