Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Gedurfde keuze van Leko pakte zondag subliem uit, vanavond opnieuw? “Het was een risico”

Ivan Leko geeft aanwijzingen (Club Brugge - Standard)

Wie had er ruim een uur voor de aftrap van de match tegen Gent durven voorspellen dat Clinton Mata rechts zou postvatten in de driemansdefensie? Niemand, zo vermoeden wij. Onze Angolese winger deed het echter geweldig én scoorde ook nog eens een prachtdoelpunt.

Ivan Leko toverde afgelopen zondag een verrassing uit zijn Kroatische hoed en die pakte wonderwel goed uit. Voor herhaling vatbaar tegen Anderlecht zou je denken. “Het was iets nieuws want Mata is in feite meer offensief ingesteld. Bij Eupen was hij nog een winger en bij Charleroi en Genk was hij een offensieve back”, komt onze trainer terug op zijn gewaagde keuze.

“Dit was iets anders, maar zijn profiel kennende kan Clinton op defensief vlak één tegen één spelen én hij kan voetballen in een defensie die hoog staat. Het was een risico, maar Mata was met en zonder bal goed zondag en scoorde ook een fantastisch doelpunt”, analyseert Leko zijn speler.

“In een topclub moet je je echter elke keer opnieuw bewijzen, het is elke keer een nieuw verhaal. Morgen is het bovendien een Clásico. Het is geen kwestie van vorm of kwaliteit, maar een kwestie van het moment. Wie toont zich de sterkste en kan met meer intensiteit, grinta en wil voetballen? Wie speelt er met meer durf en ballen om er alles aan te doen om die match te winnen?”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws