Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

De kogel is door de kerk: Malinovskyi vrijgesproken en dus in actie tegen Club

De Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond heeft Ruslan Malinovskyi vrijgesproken na een vermoeiende saga die meer dan een week geduurd heeft. Dat betekent dat de Genkse sterkhouder uit Oekraïne komende zondag gewoon inzetbaar is tegen Club Brugge.

Malinovskyi pakte vorige week zaterdag een rode kaart nadat hij Birger Verstraete van AA Gent bij het neerkomen in het gezicht had geraakt met de onderkant van zijn schoen. Bondsprocureur Kris Wagner was niet mals voor de krachtige middenvelder van Genk en vorderde een straf van maar liefst zeven speeldagen en een boete van 7.000 euro, een pittige eis die hij vandaag niet bijstelde.

Integendeel zelfs, Wagner hield tijdens een geanimeerde zitting een pleidooi van twee uur om zijn strafvordering kracht bij te zetten. Na het weerwerk van de advocaat van de leider in play-off 1 – ook de speler zelf en trainer Philippe Clement waren aanwezig- lag de bal in het kamp van de Geschillencommissie. Die instantie pleitte Malinovskyi uiteindelijk vrij. Dat betekent dus dat Genk hem zondag kan opstellen tegen Club Brugge.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws