Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Anderlecht krijgt 4.000 euro boete voor gezangen gericht tegen fans van Club Brugge

Blauw-zwart ging twee weken geleden voor het eerst in 21 jaar winnen op het veld van eeuwige rivaal Anderlecht, een zege die nog lang in het collectieve geheugen gegrift zal staan. Voor paars-wit was het dan weer een horroravond die bovendien ook nog een financieel staartje krijgt.

Tijdens de met 2-3 verloren thuiswedstrijd lieten de RSCA-supporters niet de meest fraaie gezangen optekenen: “Het is de hoer van FCB” en “Alle boeren zijn homo’s”, klonk het respectievelijk aan het adres van scheidsrechter Bram Van Driessche en de bezoekende fans.

Het Bondsparket van de Belgische voetbalbond heeft intussen een boete van 4.000 euro gevorderd voor de discriminerende gezangen, maar bij Anderlecht gaan ze niet akkoord met die straf. Dat betekent dat de Geschillencommissie uiteindelijk een oordeel zal moeten vellen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws