Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Veel kritiek op penalty voor Club, maar wat dan gezegd van al deze peperdure beslissingen in ons nadeel?

De reacties logen er niet om. Heel wat voetbalfans die het niet zo begrepen hebben op Club Brugge deden zaterdag hun beklag over de gefloten penalty tegen STVV. Terecht of niet? Dat oordeel laten we aan u over, maar de criticasters vergeten wél dat Club dit seizoen al een handvol punten verspeelde door minder fortuinlijke beslissingen.

Tegen KV Kortrijk werd een belangrijk doelpunt van Emmanuel Dennis – dat mogelijk drie punten had opgeleverd – om wel erg schimmige redenen afgekeurd door ref Erik Lambrechts na tussenkomst van de VAR. Die had immers een duw(tje) van Stefano Denswil op Elohim Rolland gesignaleerd.

In de altijd beladen topper tegen AA Gent had Club in de slotminuut van de reguliere speeltijd altijd een strafschop moeten krijgen voor een opzichtige kamikazesprong van ex-Bruggeling Birger Verstraete op Hans Vanaken. De ref gaf geen krimp, de videoref evenmin. De hoorbaar misnoegde fans geloofden hun ogen niet.

De sfeervolle stadsderby tegen Cercle staat eveneens nog in het blauw-zwarte geheugen gegrift want in Jan Breydel slikte Club een pijnlijke gelijkmaker met een buitenspelgeurtje, maar de VAR zag geen graten in de 2-2 van de latere aanstoker van het vlagincident Irvin Cardona.

Drie draws in plaats van evenveel overwinningen dus, een teleurstellende 3 op 9 in plaats van een perfect en feilloos rapport van 9 op 9. Dat maakt een significant verschil van zes punten en laat dát puntentaantal nu net de huidige kloof zijn tussen leider KRC Genk en nummer twee Club Brugge.

En blauw-zwart had zelfs al doodleuk op kop kunnen staan als je weet dat er ook vorige week tegen Anderlecht niet bepaald cadeautjes werden uitgedeeld aan de bezoekers uit Brugge. Kara, Milic en Ivan Santini mochten rake klappen uitdelen en daarbovenop kreeg Club tot twee keer toe geen penalty na twijfelachtige ingrepen op Vormer en vooral Schrijvers.

https://twitter.com/bijnens_laure/status/1101951319936512001

De notoire Clubfans waren evenwel op post om met enige nuance en gevatheid te reageren op de zure en eenzijdige reacties:

https://twitter.com/kingpietro1/status/1102008441441271808

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws