Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Moest alleen nog krabbel zetten…” Denswil kon ooit naar topclub van zijn dromen, maar weigerde

Denswil en Decarli (Club Brugge - Sint-Truiden)

Stefano Denswil is al enkele jaren een steunpilaar in het elftal van Club Brugge en een transfer lijkt nog niet meteen aan de orde. Ook tijdens zijn jeugd was de 25-jarige verdediger al een trouwe speler. Zo liet hij bij Ajax ooit de kans schieten om naar zijn droomclub te verhuizen.

“Arsenal belde en Chelsea ook, ik was vijftien. De contracten lagen klaar. Chelsea was mijn ding. Nog steeds. Ik besloot te gaan luisteren, met mijn ouders en mijn toenmalige zaakwaarnemer. Alles was fantastisch geregeld. Een uitgebreide rondleiding, tot aan een huis in de buurt van Didier Drogba toe”, vertelt Denswil openhartig in Het Laatste Nieuws.

“Op het oefencomplex zag ik Terry en Lampard kijken: ‘Wie is die jongen?’ Guus Hiddink, toen de coach, was er ook. Plots begon die in het Surinaams tegen mij. ‘What the fuck?‘, dacht ik. Geleerd van zijn vrouw, bleek nadien. ‘Als je tekent, wil ik je binnen de twee jaar bij de eerste ploeg.’ Ik kon er honderd keer zoveel verdienen als bij Ajax. Abnormaal. Een contract dat ik nooit kon weigeren. Het enige dat ik nog moest doen, was mijn krabbel zetten”, aldus de Nederlandse verdediger.

Maar Stefano Denswil ging desondanks niet in het op het voorstel: “Ik wilde bij Ajax blijven en slagen. Lekker thuis, met mijn familie om me heen. De miserie begon. Dat krijg je, als je makelaar zijn zinnen zet op een transfer en alles voor je heeft geregeld, maar de deal uiteindelijk niet doorgaat. Ik ben kort daarna van makelaar veranderd.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws