Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Bekende oud-ref laat licht schijnen over veelbesproken penalty tegen STVV


© Club Brugge

Een penaltydoelpunt van Hans Vanaken leverde Club afgelopen weekend drie gouden punten op tegen STVV. De strafschopfase in kwestie zorgde evenwel voor de nodige verdeeldheid, niet in het minst op de sociale media. Ex-scheidsrechter Serge Gumienny bekeek de fase aandachtig en velt zijn oordeel.

“Ik zou de eerste afgekeurde goal van Moeskroen op Standard en de penalty die STVV tegen kreeg tegen Club Brugge over dezelfde kam willen scheren. In beide gevallen vind ik het streng gearbitreerd. Men is strikt met het duw- en trekwerk”, klinkt het in Het Belang van Limburg.

“Bij de fase in Standard-Moeskroen kun je je afvragen wie daar eigenlijk wie vast heeft, Vanheusden Pierrot of Pierrot Vanheusden? Hetzelfde geldt voor de strafschopfase bij Brugge-STVV. De Truienaars haalden na de match ook terecht aan dat Wesley geen lichte kerel is”, aldus Gumienny.

“Anderzijds vind ik het goed dat men streng optreedt. In die zin dat spelers eens moeten stoppen met al dat vasthouden en duwen in het strafschopgebied. Het is soms niet normaal wat daar allemaal gebeurt”, oordeelt de gewezen ref uit Limburg.

“Maar dan moeten wel alle arbiters op deze manier fluiten, moet het in iedere match gebeuren en mag het niet enkel tegen de kleine ploegen gebeuren maar ook tegen de grote. Dat zijn drie belangrijke criteria.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws