Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Matchwinnaar Hans Vanaken getuigt na de match: “Hij probeerde mij te intimideren”

Vormer - Vanaken (Club Brugge - KRC Genk)

Met een feilloos omgezette penalty – meteen zijn negende treffer van het seizoen – bezegelde Hans Vanaken gisteren het lot van STVV. Onze technisch verfijnde spelmaker werd nochtans uit evenwicht gebracht door de bezoekers, die maar bleven discussiëren. En daar bleef het niet bij.

Scheidsrechter Nicolas Laforge werd stevig belaagd door de verontwaardigde Truienaars, maar de bal ging toch onverbiddelijk op de stip na een ferme catchgreep van de pas ingevallen Steven De Petter op Wesley Moraes. Specialist bij uitstek Hans Vanaken mocht de klus klaren, maar moest een poos wachten op het verlossende fluitsignaal.

De Gouden Schoen deed na afloop het verhaal: “Voor de penalty kwam doelman Kenny Steppe nog iets zeggen. Hij probeerde mij te intimideren, maar dat is een psychologisch spelletje. Ik denk dat je dan gewoon rustig moet blijven en bij jouw beslissing moet blijven om hem in die hoek te schieten en hij zat er goed in”, aldus de immer rustige draaischijf.

De match zelf was ook al een lastige brok: “We hebben 90 minuten geduwd en geprobeerd van openingen te vinden. We hadden veel balbezit, maar niet zo heel veel grote kansen. Eerder mogelijkheden om te scoren. Als je in de eerste 20 minuten een goal maakt, denk ik dat de match een stuk makkelijker verloopt”, vertelde Vanaken voor de camera’s van Play Sports.

“Hoe langer het duurt, hoe meer vertrouwen zij krijgen in een goeie afloop. Maar we zijn blijven gaan. Het was best om te blijven pushen en dan zie je dat je het zelf wel forceert om die overwinning te pakken.” Club pakt 7 op 9 tegen Genk, Anderlecht en STVV, erg mooie cijfers. “Het gaat al heel het seizoen goed tegen de teams die nu in de top-6 staan. Straks komen ze allemaal nog eens terug en is het zaak om dezelfde resultaten te behalen.”

Hans Vanaken besluit: “Het is op deze manier dat het moet hé: zelf veel druk zetten, ook tegen Genk en Anderlecht. Zelf het initiatief nemen en dan zie je dat we een ploeg zijn die in balverlies goed druk kan zetten en in balbezit openingen kan forceren.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws