Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko pareert insinuaties over penalty’s in Jan Breydel onder druk van thuispubliek

Ivan Leko geeft aanwijzingen (Club Brugge - Gent)

Speelt het Brugse thuispubliek een hoofdrol in het toekennen van penalty’s door de arbitrage? Dat riedeltje hebben we de voorbije weken, maanden en zelfs jaren al vaker gehoord en die kritiek is ook Ivan Leko niet ontgaan. Op zijn persconferentie gaf de Kroatische coach dan ook tegengas.

“We kunnen zeggen dat het een lichte penalty was tegen STVV, maar penalty is penalty. Er was ook een VAR aanwezig en dit seizoen hebben we al veel situaties gehad dat we die penalty’s niet kregen, ook thuis voor ons eigen publiek”, geeft Ivan Leko fijntjes aan.

“Dat is belangrijk, want ik lees ook dat onze supporters belangrijk zijn voor wat betreft penalty’s in het voordeel van Club. Tegen Gent heeft heel België nochtans de penalty (van Verstraete op Vanaken, red.) gezien, maar werd er niet gefloten. Ook thuis tegen Charleroi hadden we een 100% penalty moeten krijgen”, zet Leko de puntjes op de i.

“Daardoor hebben we in totaal vijf punten verloren en met die vijf punten erbij krijg je meteen ook van een ander verhaal in het klassement. Al spreek ik eigenlijk liever over vandaag en morgen dan over gisteren.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws