“Respect voor Moeskroen, maar we moeten er geen Barcelona van maken”

Ivan Leko (Club Brugge - AZ)

Club Brugge-Moeskroen is doorgaans een doorsnee affiche, maar nu de Henegouwers aan een geweldige reeks bezig zijn in 2019 krijgt de laatste match van de reguliere competitie toch een extra tintje. Al wil dat niet zeggen dat ze bij blauw-zwart schrik hebben van de opponent.

“Chapeau voor Moeskroen en voor wat die ploeg de voorbije drie maanden heeft getoond. Ze hebben gewonnen op Genk, gewonnen op Gent en een punt gepakt op Standard. Ze tellen zes overwinningen en twee draws dit jaar én met goed voetbal. Al die matchen die ze hebben gewonnen, hebben ze ook verdiend gewonnen”, klinkt het respectvol bij Ivan Leko.

“Dat wil zeggen dat wij op ons best moeten zijn als we willen winnen en we willen absoluut winnen. We zitten in een goeie flow qua spirit, voetbal en energie en ik verwacht een open match tussen twee teams die allebei een doelpunt meer willen scoren dan de tegenstander”, stelt onze coach.

Die is echter niet bang van de tegenstander: “Respect voor wat Moeskroen tot nu toe getoond heeft, vooral in 2019, maar wij zijn Club Brugge. Wij spelen thuis en we moeten op het veld laten zien wat we de laatste weken getoond hebben: dat hier kwaliteit, mentaliteit en grinta aanwezig is om elke volgende match te winnen.”

Is onze 41-jarige trainer toch niet extra op zijn hoede? “In voetbal heb je geen enkele makkelijke wedstrijd. We hebben dit seizoen thuis tegen Beveren, Waregem en Charleroi punten verloren en dat wil zeggen dat je telkens 100% moet zijn. Wij zijn echter Club Brugge, geen excuses dus. We moeten respect opbrengen want Moeskroen is qua punten gewoon de beste ploeg in 2019, maar we moeten er ook geen Barcelona van maken.”

Leko eindigt zijn hoofdstuk over Moeskroen met de nadruk op de kracht van zijn eigen team: “Wij moeten gewoon ons voetbal spelen. Dat wil zeggen: vol gas van de eerste tot de laatste minuut. Thuis zijn wij altijd en tegen eender welke tegenstander in België favoriet. We moeten gewoon tonen dat we die status van favoriet in elke thuismatch verdienen.”

Laatste Nieuws

‘Belgische topper van KV Mechelen in het vizier bij Club Brugge’

Er is heel wat interesse van zowel clubs uit binnen- als buitenland voor een talent van KV Mechelen. Aster...

Eduard Sobol blijft tot 2021!

Er viel deze zaterdagnamiddag goed nieuws te bespeuren in het Jan Breydelstadion: Eduard Sobol zal ook volgend seizoen de blauw-zwarte kleuren blijven...

“We moeten veel ambitieuzer zijn in de Champions League”

Simon Mignolet kan terugblikken op een heel sterk seizoen met Club Brugge. De doelstellingen die hij voor ogen had, werden gehaald. Maar...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Club Brugge ziet toptalent vertrekken

Club Brugge verliest Abdoul Karim Camara. Hij speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim. Abdoul Karim Camara kreeg zijn...

“Fake nieuws over nieuwe stadion van Club Brugge”

Er wordt volgens Club Brugge fake nieuws verspreid over het nieuwe stadion van blauwzwart. Dat zou gebeuren via de...

‘Doelman wellicht nog een jaartje langer weg van blauwzwart’

Blauwzwart leende doelman Guillaume Hubert uit aan Cercle Brugge en zal dat wellicht ook volgend seizoen doen. Cercle Brugge...

“We moeten veel ambitieuzer zijn in de Champions League”

Simon Mignolet kan terugblikken op een heel sterk seizoen met Club Brugge. De doelstellingen die hij voor ogen had, werden gehaald. Maar...

Nu ook buitenlandse interesse voor Chadli

Club Brugge heeft interesse in de 30-jarige Nacer Chadli, maar krijgt nu ook internationale concurrentie. Chadli werd verhuurd aan...