Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko ontwijkt lastige vragen over toekomst niet: “Ik heb mijn beslissing al genomen”

Ivan Leko (trainer Club Brugge)

Met veel vraagtekens over zijn persoonlijke toekomst stapt Ivan Leko met Club play-off 1 in en dus is het ook niet onlogisch dat de vragen over zijn aflopende contract niet uitblijven. Ook op de persbabbel in de aanloop naar de thuismatch tegen AA Gent was het prijs.

Opvallend: de coach ontweek de niet bepaald leuke vragen over zijn vervelende situatie niet. Recht voor de raap volgde er een pittige uiteenzetting: “Voor mijn toekomst is elke training en elke match superbelangrijk. Na één jaar bij STVV en twee jaar bij Club Brugge is het denk ik wel heel erg duidelijk hoe een ploeg van Ivan Leko speelt en wat mijn kwaliteiten zijn als trainer.”

Ivan Leko kan niks anders doen dan blijven presteren: “Ik heb voor elke training en match druk. Wat betreft mijn contract en wel of niet blijven: ik heb mijn beslissing al genomen en dat is gewoon focussen met als doel het winnen van de volgende match. Daarna zullen we wel zien.”

De situatie is helemaal anders dan vorig seizoen, beseft ook Leko: “Het is zeker anders, ja. Als je elke dag leest dat er twijfels zijn dan is het totaal anders, maar je moet gewoon de regels van het voetbal accepteren. Dit is nu eenmaal voetbal. Ik zit al jaren in dit wereldje en je moet gewoon mentaal sterk zijn en op moeilijke momenten louter focussen op jouw taak.”

De 41-jarige Kroaat verduidelijkt: “Mijn taak, dat is de volgende match goed voorbereiden, er alles aan doen om die match proberen te winnen en mijn ploeg laten voetballen op mijn manier: met energie, power en kwaliteiten met en zonder bal”, klinkt het vurig en gedecideerd.

“Vervolgens zullen we wel zien waar we staan op zondag 19 mei. Dat is in ieder geval een mooie dag want dat is de verjaardag van mijn twee dochters (de tweeling Nora en Dora, red.). Of we hebben afgesproken om na play-off 1 samen te zitten? Kijk, ik ben hier al twee jaar. Moet ik nu nog proberen te tonen en bewijzen dat ik een goeie of slechte coach ben?”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws