Leko ontwijkt lastige vragen over toekomst niet: “Ik heb mijn beslissing al genomen”

Ivan Leko (trainer Club Brugge)

Met veel vraagtekens over zijn persoonlijke toekomst stapt Ivan Leko met Club play-off 1 in en dus is het ook niet onlogisch dat de vragen over zijn aflopende contract niet uitblijven. Ook op de persbabbel in de aanloop naar de thuismatch tegen AA Gent was het prijs.

Opvallend: de coach ontweek de niet bepaald leuke vragen over zijn vervelende situatie niet. Recht voor de raap volgde er een pittige uiteenzetting: “Voor mijn toekomst is elke training en elke match superbelangrijk. Na één jaar bij STVV en twee jaar bij Club Brugge is het denk ik wel heel erg duidelijk hoe een ploeg van Ivan Leko speelt en wat mijn kwaliteiten zijn als trainer.”

Ivan Leko kan niks anders doen dan blijven presteren: “Ik heb voor elke training en match druk. Wat betreft mijn contract en wel of niet blijven: ik heb mijn beslissing al genomen en dat is gewoon focussen met als doel het winnen van de volgende match. Daarna zullen we wel zien.”

De situatie is helemaal anders dan vorig seizoen, beseft ook Leko: “Het is zeker anders, ja. Als je elke dag leest dat er twijfels zijn dan is het totaal anders, maar je moet gewoon de regels van het voetbal accepteren. Dit is nu eenmaal voetbal. Ik zit al jaren in dit wereldje en je moet gewoon mentaal sterk zijn en op moeilijke momenten louter focussen op jouw taak.”

De 41-jarige Kroaat verduidelijkt: “Mijn taak, dat is de volgende match goed voorbereiden, er alles aan doen om die match proberen te winnen en mijn ploeg laten voetballen op mijn manier: met energie, power en kwaliteiten met en zonder bal”, klinkt het vurig en gedecideerd.

“Vervolgens zullen we wel zien waar we staan op zondag 19 mei. Dat is in ieder geval een mooie dag want dat is de verjaardag van mijn twee dochters (de tweeling Nora en Dora, red.). Of we hebben afgesproken om na play-off 1 samen te zitten? Kijk, ik ben hier al twee jaar. Moet ik nu nog proberen te tonen en bewijzen dat ik een goeie of slechte coach ben?”

Laatste Nieuws

Philippe Clement is magic!

De supporters van Club Brugge weten het al lang: “Philippe Clement is magic”. Hij werd al op deze manier bezongen toen hij...

Diagne haalt opnieuw uit naar Clement

Na de miserie met de Knokse villa is Mbaye Diagne ondertussen in de Senegalese hoofdstad Dakar aangekomen. Na het...

Bolingoli looft Clement: “Hij gelooft in mij”

Boli Bolingoli is zopas uitgeroepen tot kampioen van Schotland. De 24-jarige Belg is klaar om een rol van betekenis te spelen bij...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Mignolet brengt duidelijkheid over terugkeer naar Premier League

Simon Mignolet kwam een tijdje geleden in beeld om terug de overstap naar de Premier League te maken, maar de Brugse goalie...

“Weggaan bij Club Brugge, dat was de grootste blunder uit mijn carrière”

Nastja Ceh won twee landstitels en twee bekers in vier seizoenen bij Club Brugge. Tegenover Sport/Voetbalmagazine geeft de Sloveen een interview.

Assistent Carl Hoefkens legt uit waarom blauwzwart zoveel talentvolle jongeren heeft

De jeugdwerking van Club Brugge draait als nooit tevoren. En dat succes vertaalt zich ook naar de A-kern met de komst en...

Geen enkele wedstrijd gespeeld, dan maar terug naar huis

Amadou Sagna ziet zijn avontuur in ons land eindigen. De Senegalees kwam niet tot spelen toe en keer terug naar zijn thuisland.

Makelaar bevestigt enkele namen van clubs die Diatta willen

De makelaar van Krépin Diatta heeft enkele namen van teams bevestigd die interesse hebben in de 21-jarige Senegalees. Diatta...