Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club telt alsmaar meer internationals: “Dat wil zeggen dat wij heel goed werken leveren, maar…”

Club-spelers peppen elkaar op (Club Brugge - KRC Genk)

Na de reguliere competitie ziet Club weer heel wat internationals uitzwermen naar alle uithoeken van de wereld. An sich natuurlijk fantastisch, zo vindt ook Ivan Leko. Al is er uiteraard ook een nadeel verbonden aan al die geselecteerde spelers van blauw-zwart.

“Als het internationale week is, moeten alle internationals naar hun nationale ploeg als ze tot de definitieve selectie behoren. Dat is niet alleen voor ons het geval, dat is voor alle teams hetzelfde. Dit jaar hebben we meer internationals met Vanaken, Mechele, Vormer, Danjuma, Letica, Diatta en Dennis… Dat is fantastisch voor de club en ook een nieuw gegeven”, liet Leko gisteren optekenen op zijn persconferentie.

“Dat wil zeggen dat wij heel goed werk leveren, dat wij resultaten kunnen behalen en spelers beter kunnen maken. Anderzijds hebben we na een interlandbreak wel vijf punten verloren in thuismatchen tegen Waasland-Beveren en Zulte Waregem. Aan de ene kant ben ik dus superblij, maar aan de andere kant hebben we ook de nodige lessen getrokken.”

En hoe luiden die? “We moeten in elke eerstvolgende match na de internationale break gewoon 200% scherp zijn.” Ruud Vormer zit in de voorselectie van Oranje, maar liet eerder dit seizoen al interlands schieten om extra rust te kunnen nemen. Zo gaf onze middenvelder in oktober bijvoorbeeld forfait voor de match tegen de Rode Duivels.

Gaat Ivan Leko inpraten op zijn kapitein om ook binnenkort opnieuw in Brugge te blijven? “Nee totaal niet, ik weet hoe trots Ruud is en hoe blij hij is als hij voor Nederland kan voetballen. Als persoon en als trainer ben ik ook enorm trots op hem. Het is aan Ruud zelf en aan de bondscoach van Nederland om te beslissen”, besluit Leko.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws