Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Zondag opnieuw basisplaats voor bankzitter? “Hij heeft zich weer in de ploeg gespeeld”

Supporters van Blauw-Zwart (Club Brugge - KRC Genk)

Ivan Leko koos de voorbije wedstrijden voor Sofyan Amrabat rechts in de driemansdefensie, maar de polyvalente middenvelder kon niet helemaal overtuigen. Ook gisteren tegen Salzburg had de 22-jarige Amrabat het niet onder de markt, hij werd dan ook vroegtijdig gewisseld.

Na de rust geen Amrabat meer, wel opnieuw Benoît Poulain. De ervaren Fransman vloog na de 0-1 thuisnederlaag tegen Charleroi naar de bank, maar gisteren scoorde hij toch weer punten met een solide prestatie in de tweede helft. Mag hij zondag tegen Genk weer op een basisplek rekenen?

Eddy Demarez, gisteren de man langs de zijlijn voor Sporza, zag de 31-jarige verdediger in ieder geval sterk en secuur acteren: “Poulain deed het degelijk en heeft zich weer in de ploeg gespeeld.”

Vraag is of Leko dezelfde mening is toegedaan. “Door alle kritiek die er was verschenen over Amrabat, onder meer na zijn owngoal tegen Cercle, denk ik dat er bij Leko een soort van koppigheid aanwezig was”, zegt Demarez bij Sporza over de defensieve opstelling van blauw-zwart.

“Zijn redenering is ook niet helemaal van de pot gerukt. Amrabat heeft veel betere voeten dan Poulain, die ook enkele mindere matchen had gespeeld. Het is niet onlogisch dat hij dus iets probeert. Hij zwemt ook niet in de verdedigers want Mitrovic is geblesseerd, Decarli is al enkele keren door de mand gevallen en Cools heeft achteraan ook al veel steken laten vallen.” 

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws