Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Zelfs RSCA-trainer moet het toegeven: “Als er één ploeg voetbalde, was het Brugge”

Drie bekende Club-fans voorspellen Club - Anderlecht

Club Brugge had afgelopen zondag de vloek van 20 jaar zonder zege in Anderlecht kunnen breken, maar toch lukte het ook ditmaal niet. En dat ondanks een meer dan puike prestatie, dat moest ook RSCA-trainer Fred Rutten ruiterlijk toegeven.

“Qua amusement was het denk ik wel een leuke wedstrijd, maar als je puur en inhoudelijk naar het voetbal gaat kijken, dan denk ik dat het geen grootse topper was. Als er – zeker in de eerste fase van de eerste helft – één ploeg was die voetbalde, was het Brugge”, klonk het bij Play Sports volkomen eerlijk uit de mond van de Nederlandse trainer van paars-wit.

“Wij kwamen te weinig aan voetballen toe en dat heeft ook te maken met de manier waarop zij ons bestreden. In de tweede helft speelden we eigenlijk nog niet ons eigen spel. In fases deden we het wel aardig en als je dan ziet dat je vlak voor tijd 2-1 voor komt dan is het heel zuur en sneu dat je die match niet over de streep kan trekken”, oordeelt Fred Rutten.

“Maar of dat verdiend zou geweest zijn, is iets anders. Als je gaat kijken naar de kansenverhoudingen denk ik dat een gelijkspel wel gerechtvaardigd is. Als je naar het spel gaat kijken, verdiende Brugge meer”, analyseerde de coach van Anderlecht de topper van zondag.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws