Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Waarom is Wesley top in Europa, maar niet altijd in België? “Dat kan misschien in zijn hoofd spelen”

Vanaken en Wesley (Club Brugge - Standard)

Met vlag en wimpel de beste man bij Club gisteren, Wesley Moraes. De Braziliaanse bonk was tegen Salzburg top in het Brugse aanvalsspel, maar hoe komt het toch dat de ruwe diamant in de competitie niet altijd het niveau haalt dat hij al vaak in Europa heeft getoond?

Die moeilijke vraag kreeg Ivan Leko voor de voeten geworpen tijdens zijn wekelijkse persbabbel op vrijdag: “Dat moet je eigenlijk aan Wesley zelf vragen, dat is geen vraag voor mij”, lachte onze trainer.

Om dan toch wat dieper in te gaan op de vraag: “Ergens is het normaal want als je in de Champions League of de Europa League speelt, kijkt heel Europa mee. Dan ziet iedereen wie de jonge spelers zijn met een mooie toekomst. In het hoofd van een speler speelt dat mee”, aldus Leko.

“Met alle respect voor andere, kleinere matchen in de Jupiler Pro League, maar dat kan dus een rol spelen. Of het aan de arbitrage ligt? Dat weet ik niet, het feit is dat Wesley tegen Monaco, Standard, Atlético en Dortmund een andere Wesley is dan tegen Eupen, Beveren of Charleroi. Daar kan je niet naast kijken”, klonk het bij de 41-jarige trainer uit Kroatië.

“Of ik zondag de Europese Wesley verwacht? Ja, ik verwacht een heel goeie Wesley. Hij was al goed in de topmatchen in onze competitie en nu zondag tegen Genk is het misschien ook een match die half Europa gaat bekijken. Dat is namelijk ook interessant naar volgend seizoen toe.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws