Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vormer maakt zich onmogelijk: “Niet straffen is geen optie voor Leko”

Ruud Vormer fronst de wenkbrauwen (Club Brugge - KRC Genk)

Ruud Vormer liet zijn duidelijk zijn ongenoegen blijken na zijn wissel tegen KAA Gent. Club Brugge-coach Ivan Leko heeft zijn handen alvast vol met de aanvoerder van Blauw-Zwart.

Volgens Ariel Jacobs schiet Vormer zichzelf zo in de voet. “Meestal valt zo’n actie slecht in de kleedkamer. De meeste spelers appreciëren zoiets niet.” Vormer heeft zijn contract verlengd, terwijl Leko zijn verbintenis afloopt. “Het is heel gevaarlijk als een speler zo’n situatie uitbuit. Maar een speler moet weten dat het uiteindelijk ook tegen hem kan werken. Want een mogelijke opvolger van Leko ziet ook wat er nu gebeurt. Vroeg of laat zal Vormer zichzelf tegenkomen.”

De Kroaat kan dit ook niet laten passeren, vindt Jacobs tegenover Het Nieuwsblad. “Niets doen is geen optie. Daarmee creëer je alleen maar meer twijfel en onzekerheid in de kleedkamer. Met een sportieve sanctie straft een trainer misschien zichzelf. Een financiële boete is de meest voor de hand liggende maatregel. Ingrijpender is het afnemen van de kapiteinsband. Al dan niet na het bijeenroepen van de spelersraad.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws