Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

VAR komt met uitleg na niet gegeven penalty: “Wij gingen mee in die gedachtegang”

Fans van Club (Club Brugge - KRC Genk)

Club Brugge voelde zich bestolen na het gelijkspel tegen KAA Gent. Birger Verstraete maakte een ogenschijnlijke penaltyfout op Hans Vanaken, maar er werd geen elfmeter gegeven. Tegenover Het Nieuwsblad komt VAR-verantwoordelijke Kris Bellon met een uitleg.

Bram Van Driessche zag in eerste instantie geen strafschopfout. Achteraf gezien was het wel een overtreding. “Ja. Dat besefte ik ook toen ik thuiskwam. Maar er is een uitleg voor. Het ging bij ons om het totaalbeeld. Ten eerste stond Van Driessche uitstekend geplaatst en deed hij meteen teken dat het geen fout was.”

“Wij gingen mee in die gedachtegang”, gaat Bellon verder. “Ten tweede zagen wij op de beelden dat Verstraete over de bal – die Bronn wilde ontzetten – was gesprongen en dat hij zo op Vanaken was terechtgekomen. We hebben te snel besloten om die twee elementen te volgen. We hadden moeten zeggen: Keep it simple.”

Geen clean error?
“Klopt. Ik had in Brams oortje moeten zeggen: Je komt maar beter kijken. En dat zou Bram dan ook wel hebben gedaan. Toen we dan thuis de beelden van de camera achter het doel zagen, werd wel duidelijk: we zaten ernaast. Geen prettig gevoel”, aldus Bellon.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws