Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Hilarisch: Leko maakt tolk met handen en voeten duidelijk wat hij wil zeggen

© Sporza

Een persconferentie in het buitenland, het verloopt niet altijd vlotjes. Dat mocht ook Ivan Leko gisteren ondervinden in Salzburg. De Nederlandse tolk had op een bepaald moment niet alles begrepen wat onze trainer gezegd had. Wat volgde, was een brok hilariteit.

Dan doe je als trainer in geuren en kleuren jouw visie op de match uit de doeken en zegt de tolk die instaat voor de Duitse vertaling van jouw woorden doodleuk dat ze niet goed verstaan heeft wat je net gezegd hebt.

Geen probleem voor Ivan Leko, die loste het op op zijn manier. Of Club op resultaat gaat spelen zoals het dat deed tegen Dortmund was de vraag. “Wij zullen ‘attack'”, zo maakte onze coach kort, maar krachtig duidelijk. Op het moment van zijn uitspraak maakte hij met de armen nog eens ostentatief duidelijk dat zijn ploeg vooruit wil. Hilariteit alom bij de aanwezige pers.

En dan nu de genuanceerde uitleg van Leko voorafgaand aan de enigszins verwarde tolk: “Als ik nu kan tekenen voor 0-0 dan teken ik direct. Het is hier een kwestie van resultaat. Liever 0-0 met defensief fantastisch voetbal dan naar Dortmund gaan, 7-2 verliezen en het compliment krijgen dat je een sympathieke ploeg bent. Wij weten wat ons voetbal was de voorbije 21 maanden, behalve dan die ene keer in Dortmund.” Aanvalleeeuh dus!

Ivan Leko maakt wel duidelijk dat Salzburg favoriet is, althans toch op papier: “Atlético was favoriet, Monaco was favoriet, Dortmund was favoriet en Salzburg was in Brugge ook favoriet. Dat is belangrijk, maar het belangrijkste is wat er op het veld gebeurt”, klonk het fijntjes.

“Mijn complimenten voor Salzburg want ik geniet echt van hun matchen, maar ik geniet ook van mijn ploeg. We hebben dit jaar al zoveel fantastische wedstrijden gespeeld. We weten gewoon dat we een geweldige match zullen moeten spelen als we tegen deze ploeg willen doorstoten.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws