Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Mocht Leko hem vragen om in doel te staan dan zou hij nog zijn stinkende best doen”

Het zijn niet de leukste weken voor Sofyan Amrabat. Na zijn beresterke prestaties tegen Borussia Dortmund en Standard moest de fysiek imposante centrale middenvelder vooral depanneren en dat viel niet altijd goed uit. Is onze Marokkaanse Nederlander slachtoffer van zijn eigen polyvalentie?

Als centrale verdediger maakte Amrabat een owngoal tegen Cercle en ook tegen AA Gent een week eerder had hij niet onder de mark in de driemansdefensie. Ook de dubbele confrontatie tegen Red Bull Salzburg werd geen succes voor de Marokkaanse international. In Brugge werd hij aan de rust gewisseld – hij speelde toen rechts centraal achterin – en in Oostenrijk kende hij een knap lastige avond als rechter wingback.

“‘Souf’ moest te veel nadenken. Doordekken? Breed gaan of naar binnen? Inzakken? Veel tijd om erop te trainen, had hij ook niet door de opeenvolging van wedstrijden. Na Genk slechts twee dagen”, merkt broer Nordin Amrabat (31) op in Het Laatste Nieuws. “Je hebt minstens een hele voorbereiding nodig om die rol perfect in te vullen.”

Amrabat is momenteel een beetje manusje-van-alles bij blauw-zwart, maar toch hoor je hem niet klagen: “Hij is te lief om neen te zeggen. Ook omdat hij de coach hoog heeft zitten en weet dat er veel blessures zijn. Mocht Leko hem morgen vragen om in doel te gaan staan, dan nog zou hij zijn stinkende best doen”, stelt de oudere broer van onze middenvelder.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws