Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mats Rits geeft grif toe: “Het heeft gestormd in de kleedkamer”

Mats Rits speelde afgelopen zondag een dijk van een match tegen Genk, maar gisteravond kon hij niet anders dan mee met man en muis verzuipen. Onze nummer zes had na afloop een nuchtere analyse klaar.

“Als je 4-0 verliest, moet je nederig zijn en erkennen dat je tekortschiet. Langs de andere kant hebben wij ook wel kansen gehad. Ik denk dat we er in de eerste helft zeker eentje moeten maken en in de tweede helft nog eentje. Bij 3-1 heb je terug geloof en kan er nog wat, maar nu misten wij onze kansen. Zij waren efficiënt en wij waren te slordig”, aldus Rits.

“We wisten op voorhand dat ze zouden pressen, dat was vorige week ook zo. Het was bij ons af en toe iets te slordig en dan geef je hen natuurlijk vertrouwen en de mogelijkheden. Zij hebben natuurlijk kwaliteit voorin. Het was niet makkelijk, net omdat ze zoveel druk zetten. We hadden in het begin niet veel de bal en als je dan de bal hebt probeer je die ‘effe’ in de rangen te houden. Daarom was het niet altijd makkelijk om vooruit te spelen”, luidde de analyse bij Sporza.

“Dit was zeker niet onze beste prestatie, maar die leermomenten moeten we ook meepakken naar zondag toe. We hebben wel kansen gehad, maar in zo’n match moet je die afmaken, anders doe je niet mee. Het heeft wel wat gestormd tijdens de rust, dat is natuurlijk normaal. We gingen er vol op kletsen en kijken of we een goal konden maken om dan het geloof terug te halen, maar dat goaltje zat er helaas niet in vandaag.”

En dan nu op naar Anderlecht, weer een zware dobber. “Of we stikkapot zijn? Vooral heel ontgoocheld. Zondag is er opnieuw een belangrijke match voor ons en we gaan vol voor de drie punten, die hebben we absoluut nodig in het kampioenschap”, blijft Mats Rits strijdvaardig.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws