Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko weet al hoe hij Genkse machine wil afstoppen: “Dat gaan wij zondag ook doen”

Ivan Leko op persconferentie (Club Brugge - Standard)

Dat de kraker tegen Genk van morgen een sleutelmatch is in het kampioenschap en dat nog voor de start van play-off 1 staat als een paal boven water. Ivan Leko en zijn mannen moeten winnen om de leider enigszins binnen schot te houden. Hoe gaan ze dat aanpakken?

De Brugse coach blikte gisteren, na een nachtje nagenieten van de Europese winst tegen Salzburg, vooruit naar de match tegen de competitieleider. “Ik zie Genk graag bezig. Het is een ploeg die goed is, individuele kwaliteiten heeft én in vorm steekt. Alles gaat hen voor de wind”, aldus Leko.

“Wij hebben veel respect voor de tegenstander, maar wij zijn Club Brugge, een instituut van het Belgisch voetbal en een instituut wil altijd winnen. We zullen zondag om half vijf zien wie de beste ploeg in België is. We hebben al vier of vijf keer tegen elkaar gespeeld en we waren altijd goed tegen Genk.

Wij gaan uit van onze eigen kracht, we hebben tegen Genk altijd op onze manier gevoetbald en dat gaan we zondag ook doen. We zullen dan wel zien welk voetbal beter is. Onze visie, onze filosofie en het geloof in wat wij kunnen brengen, dát is onze voorbereiding van de match. Het is mij niet te doen om het neutraliseren van de tegenstander. Wij willen actief zijn en niet vanuit de de reactie spelen”, windt Leko er geen doekjes om.

Een nederlaag zou weleens de doodsteek kunnen betekenen voor de titelambities van Club, al gaat onze Kroatische trainer niet mee in dat verhaal: “Ik ben niet bezig met berekeningen. 11 punten is al veel en als we winnen zijn het er 8 en dat is nog altijd veel. Om nog maar te zwijgen van 14 punten als we verliezen.”

Leko weigert de handdoek te gooien: “In voetbal kan alles. Het belangrijkste is dat je erin gelooft, dan kan alles snel keren. Zondag telt voor mij maar één ding: dat is die match van half drie tot half vijf. Ik verwacht er veel van, ik ben benieuwd om te zien wie de beste ploeg van het land is.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws