Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko verdedigt spelers die door de mand vielen: “Het was vandaag geen kwestie van die twee”

Ivan Leko had gehoopt op een nieuwe glansprestatie van zijn Club, maar in plaats van een Europese stunt werd het een kleine afgang in Oostenrijk. Na afloop zocht de Kroatische coach geen excuses, wél nam hij de verdediging op zich van twee jongens die een ongelukkige avond kenden.

Ethan Horvath en Sofyan Amrabat speelden niet bepaald hun beste wedstrijd, maar Ivan Leko wil geen steen werpen naar die twee jongens: “Sofyan is geen centrale verdediger en ook geen rechtsbuiten. Hij is gewoon een goeie middenvelder. We wilden het proberen met iemand met winnersmentaliteit, maar dit was niet zijn meest gelukkige wedstrijd. Het is jammer voor hem, maar hij is sterk genoeg om uit deze situatie te komen.”

Ook over zijn doelman wilde Leko geen kwaad woord uitbrengen: “Of we nu opnieuw een keepersprobleem hebben? Neen, dat denk ik niet. Die penaltyfase was onnodig en bij de andere fases moest Ethan al een fantastische dag hebben om iets te kunnen pakken”, klinkt het bij Sporza. “Het was geen kwestie van Ethan of Sofyan vanavond. Om iets te rapen moesten we geweldig zijn en dat was niet het geval. We waren soms goed, maar soms ook te naïef en te romantisch.”

De 0-4 is een zwaar verdict, een smetje toch op het Europese blazoen: “Dit is een pijnlijke nederlaag, ja. Een dramatisch resultaat. We wilden vanuit onze eigen sterkte voetballen en zien wie beter was. In de tweede helft hadden we op voetballend vlak wel de bovenhand. We hadden goeie kansen met Wesley en Dennis. Als je de 3-1 maakt, ontstaat er paniek bij hen. Ook op fysiek vlak waren we in de laatste 20 minuten beter. De wil was er, net als het geloof, maar op dit niveau moet je een fantastische match spelen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws