Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko pareert kritiek met prachtig statement dat nog maar eens zijn liefde voor Club bewijst

In Leko we trust (KSV Oudenaarde - Club Brugge)

Vorig seizoen werd hij op handen gedragen door zo ongeveer alles en iedereen binnen en buiten Club, maar dit seizoen krijgt Ivan Leko de nodige kritiek. Ook de pers spaarde de trainer van de kampioen niet, maar die lijkt zich daar niet echt veel van aan te trekken.

Haalt de man die blauw-zwart in zijn eerste seizoen meteen naar de landstitel leidde extra motivatie uit de kritiek, dat wilde een ijverige journalist graag weten: “Ik ben supergemotiveerd en blijf niet graag in mijn comfortzone zitten. Als het gaat over perceptie krijg ik extra motivatie.”

De bijzonder knappe overwinning tegen Salzburg sterkte Leko in zijn rotsvaste overtuiging: “Ik heb gisteren synergie tussen spelers en supporters en geloof in ons voetbal gezien. Alles wat we in die 20 maanden samen hebben gedaan, maakt mij ontzettend trots. Kijk, in voetbal heb je clubs en instituten. Club is een instituut in België en ik ben supertrots en blij dat ik nog steeds trainer ben van Club Brugge”, klonk het liefdevol.

Krijgt Leko te weinig krediet en wordt hij te snel in vraag gesteld na een reeks mindere resultaten? Het antwoord van de coach kon niet duidelijker zijn: “Neen, helemaal niet. Jullie hebben het recht om te zeggen wat jullie denken. Ik ben gewoon bezig met mijn werk. Samen met de technische staf en de spelersgroep bekijk ik wat we beter kunnen doen op voetbalgebied. Met de rest ben ik totaal niet bezig, dat is gewoon energieverlies.”

Eén ding is wel zeker, de zege tegen Red Bull Salzburg is een serieuze opsteker voor de geplaagde Clubcoach: “We hebben natuurlijk allerlei zaken gelezen, over een crisis en het feit dat niks goed is bij Club Brugge. Daarom was het belangrijk om zo te presteren tegen een serieuze tegenstander”, klonk het gisteren tijdens de persconferentie.

“Ik zou opnieuw complimenten kunnen geven aan Salzburg, maar eigenlijk geef ik liever complimenten aan mijn eigen ploeg. We hebben getoond dat we op dit niveau kunnen wedijveren op onze manier, met ons voetbal, met onze energie én met onze visie en filosofie. Daarom is deze overwinning zo ontzettend belangrijk”, besluit een strijdlustige Leko.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws