Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Klasse van de coach: Ivan Leko neemt het op voor geviseerde speler

Ivan Leko geeft aanwijzingen (Club Brugge - Standard)
Ivan Leko verdedigt zijn getormenteerde spits Wesley met vuur

Het zijn niet de leukste maanden voor Wesley Moraes. Onze Braziliaanse bonk wacht al sinds begin november op een veldgoal en daarnaast waren er ook nog de haast voortdurende transfergeruchten. Ivan Leko neemt de targetspits echter in bescherming.

De 22-jarige Wesley durfde het afgelopen zondag aan om een penalty op te eisen, gewaagd als je weet dat hij niet aangeduid was en de laatste tijd niet bepaald overloopt van vertrouwen. De Zuid-Amerikaan bleef echter koel en schonk Club zo de drie punten. Desondanks was Ivan Leko niet tevreden over het feit dat Wesley zich achter de bal zette voor de elfmeter, dat was immers niet afgesproken.

Dat incidentje neemt echter niet weg dat de Kroatische coach van blauw-zwart vol achter zijn speler staat, dat bleek ook gisteren tijdens de persconferentie in de aanloop naar de kraker tegen AA Gent van morgen: “We zullen zondag zien of hij opnieuw vertrokken is, ik verwacht in ieder geval een goeie match van Wesley. Ik vind dat hij tegen Oostende al beter was dan tegen Charleroi. Op basis van de trainingen van deze week verwacht ik een prima match van hem.”

Dat de fel gegeerde Braziliaan nu al maanden worstelt met zijn doelpuntenproductie is voor een zelfbewuste Ivan Leko geen reden om te twijfelen aan de offensieve sleutelpion: “Jullie hebben van mij nog maar weinig gehoord over het feit dat Wesley weinig scoort. Wat voor mij telt, is dat een speler van de eerste tot de laatste minuut 100% alles geeft”, klinkt het overtuigd.

“Onze slogan is ‘No Sweat, No Glory’, het zit in ons DNA om absoluut alles te geven. Als iedereen alles geeft, is het een kwestie van vertrouwen schenken en wachten op de goeie momenten. Iedereen verwacht eigenlijk van Wesley dat hij meer zal scoren, maar er zijn nog genoeg matchen. Met Siebe Schrijvers hebben we momenteel iemand naast hem die fantastisch bezig is. Hij is jong, Belgisch en heeft extra talent.”

Wesley Moraes (Club Brugge - Standard)
Wesley beleeft niet zijn makkelijkste periode in Jan Breydel

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws