Ivan Leko vastberaden: ''Respect voor Salzburg is groot, maar geloof in mijn ploeg is groter''

Club Brugge nieuws
Club Brugge nieuws Foto: © ©ClubBruggeFans
Ivan Leko op persconferentie (Club Brugge - Standard)

Dat het vertrouwen in het zenit staat bij Club Brugge behoeft geen betoog en ook Ivan Leko ziet de terugmatch in Oostenrijk helemaal zitten. Red Bull Salzburg mag dan wel een sterke tegenstander zijn, onze Kroatische coach is voor niks of niemand bang.

Ook in Salzburg weten ze maar al te goed dat blauw-zwart een mooi parcours heeft afgelegd in de Champions League en dat item werd dan ook al snel aangesneden op de persconferentie. "Dat geeft zeker extra vertrouwen aan mijn ploeg omdat we toch een moeilijke groep hadden met Atlético, Dortmund en Monaco. Wij hebben getoond dat wij op dit niveau op resultaat kunnen spelen, maar in voetbal is enkel de volgende match belangrijk en niet wat geweest is", aldus een nuchtere Leko.

Een Belgische journalist wil toch weten of die match van zondag tegen Anderlecht nog niet in het hoofd speelt. "De kwalificatie of zondag winnen? Eerst de kwalificatie en daarna zullen we spreken over Anderlecht. Voor mij telt altijd de eerstvolgende match", klinkt het klaar en duidelijk.

"Salzburg is een ploeg die graag voetbalt, die vooruit wil. We hebben vorige week een clash gezien tussen het voetbal van Salzburg en dat van ons. Wij hebben met 2-1 gewonnen en ik verwacht opnieuw die twee stijlen tegen elkaar. We zullen dan wel zien wie de beste is. Ik verwacht in ieder geval een Salzburg dat top zal zijn. Het is de voorbije twee jaar een subtopper geworden in Europa met een halve finale en 18 op 18 in de Europa League."

Leko beseft dat het aartsmoeilijk wordt, maar dat schrikt hem niet af: "Salzburg is al bijna kampioen in Oostenrijk en wil absoluut de kwalificatie afdwingen, maar wij ook hé. Wij hebben een goeie CL-campagne achter de rug en zijn het nu aan ons imago en het Belgisch voetbal verplicht om de best mogelijke match te spelen. Mijn respect voor de tegenstander is groot, héél groot zelfs, maar het geloof in mijn ploeg is nóg groter."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand