Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ivan Leko panikeert niet na nieuw puntenverlies en weet waar het schoentje knelt

Ivan Leko op persconferentie (Club Brugge - Standard)

Na het ontgoochelende gelijkspel van vorige week thuis tegen AA Gent liep het vandaag alweer mis tegen kleine broer Cercle. Andermaal duur puntenverlies, waardoor leider Genk weer wat verder wegsluipt. Onze coach Ivan Leko weigert echter te panikeren, hij weet waar het probleem ligt op dit moment.

“We wilden absoluut domineren en dat hebben we ook 90 minuten gedaan. We hadden de bal en de kansen én we komen ook twee keer op voorsprong, 0-1 en 1-2. We hadden misschien nog één doelpunt moeten maken om de match te beslissen, maar dat gebeurde niet. We lijden twee keer dom balverlies in het midden van het veld en zo slik je twee doelpunten, zoiets gebeurt in voetbal, maar het is echt pijnlijk na zo’n match”, aldus Leko.

De Kroatische coach blijft echter rustig en weet wat zijn ploeg moet doen: “Ik zou mij zorgen maken als er geen inzet en energie zou zijn en we geen kansen zouden creëren. Het komt erop aan om efficiënter te worden. We wilden op dit moment meer punten hebben, maar als je in een minder moment zit, moet je doen wat je goed kunt. In ons geval is dat blijven voetballen. Dezelfde energie en grinta tonen en onze kansen afmaken.”

Sommige zaken heb je ook niet in de hand, Ivan Leko verwijst naar enkele discutabele fases: “Het komt natuurlijk ook aan op details: buitenspel of geen buitenspel, fout op Wesley of niet. Dat zijn zaken die een groot verschil maken met betrekking tot het aantal punten.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws