Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Gumienny velt oordeel: “Geen buitenspel van Cercle Brugge”

Club-fans met groot Club-truitje in Jan Breydelstadion

Er was veel discussie over de 2-2 van Cercle Brugge in de Brugse derby tegen Club. Op de beelden lijkt aanvaller Cardona offside te staan. Serge Gumienny velt zijn oordeel tegenover Het Nieuwsblad.

De VAR beschikt niet over een ‘offsidelijn.’ “Het was geen buitenspel doordat de pass van Bruno via de voet van een speler van Club bij Cardona beland. Als de bal afwijkt op een stilstaande speler, wordt buitenspel niet opgeheven. Maar Amrabat steekt zijn voet bewust uit in een poging de bal tegen te houden.”

“Dat noemen we een verdedigende actie en die heffen buitenspel wel op”, gaat Gumienny verder. “Omdat Amrabat naar de bal gaat en die lichtjes raakt, is er volgens mij dus geen sprake van buitenspel. Het was dus een juiste beslissing om dat doelpunt goed te keuren.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws