Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Gumienny duidelijk over penaltyfase Club: “Dat had de VAR moeten doen”

Supporters van Blauw-Zwart (Club Brugge - KRC Genk)

Club Brugge voelde zich bestolen na het 1-1 gelijkspel tegen KAA Gent. Blauw-Zwart vond dat het een penalty verdiende na een charge van Birger Verstraete op Hans Vanaken.

Serge Gumienny laat zijn licht schijnen tegenover Het Laatste Nieuws. “Club heeft recht op een strafschop. Iemand zo omverspringen – of boénken als ik het zo mag noemen – is een fout. Als dit in de zestien meter gebeurt, is het strafschop”, vindt de ex-topref.

De VAR had Bram Van Driessche moeten adviseren om de beelden te gaan bekijken. “De hoofdverantwoordelijkheid ligt bij hem. Maar misschien hebben ze de fase bij de VAR meer als een normale botsing en dus spelfeit gezien in plaats van een spelfout. Maar bij het bekijken van de beelden vond ik dit een clear error.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws