Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Dubbele straffe statistiek zet Europese topavond van Club nog wat extra in de verf.

Vormer - Dennis - Wesley (Club Brugge - Sint-Truiden)

Een Europese overwinning tegen Red Bull Salzburg, slechts weinigen waren vooraf overtuigd dat het kon. De Oostenrijkse kampioen is een machine, maar struikelde gisteren voor het eerst sinds lang en dat uitgerekend in Jan Breydel. En de blauw-zwarte fans zagen eindelijk nog eens een thuiszege.

De cijfers logen er op voorhand niet om: Salzburg, dat in de groepsfase van de Europa League een feilloze 18 op 18 boekte, had dit seizoen nog geen enkele match verloren. Straffer nog, de verliesbeurt van gisteravond komt er na een ongeslagen reeks van maar liefst 31 (!) matchen. Vorig seizoen greep dit team nog onterecht naast de finale van de Europa League.

Maar dat is nog niet alles, de stuntoverwinning van gisteren is voor Club meteen ook de eerste Europese thuistriomf in meer dan drie jaar. Van 5 november 2015 tegen het Poolse Legia Warschau is het geleden dat het blauw-zwarte legioen nog eens mocht juichen in Europa. Wat volgde, waren vier draws en vijf nederlagen. Tot gisteren dus, eindelijk de verlossing.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws