Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Denswil en Vormer verklaren het enorme contrast tussen eerste en tweede helft tegen Salzburg

Ruud Vormer viert (Club Brugge - Standard)

Zo nerveus en slordig Club voor de rust acteerde tegen taaie klant Salzburg, zo snedig en overtuigend deed blauw-zwart het na een kwartiertje bezinnen in de kleedkamer. Stefano Denswil en Ruud Vormer kwamen na afloop met een verklaring op de proppen voor dat enorme contrast tussen beide Europese helften.

“Tijdens de rust hebben we de koppen bij elkaar gestoken en gezegd dat we moesten blijven doorgaan en dat onze kansen dan wel zouden komen. Ik ben dan ook blij dat we met een 2-1 overwinning van het veld gaan”, aldus een trefzekere Denswil.

“We gaan uit van onze eigen kwaliteiten. Hier thuis met dit publiek kan je het elke ploeg moeilijk maken, dat heb je ook al in de Champions League gezien. De reden voor het verschil tussen de eerste en de tweede helft? Ik denk dat de ruimtes vooral aan de buitenkanten lagen en die hebben we in de tweede helft goed benut met invaller Krépin en Dennis. Dan zie je ook dat je heel goeie kansen krijgt”, besluit de Nederlandse verdediger.

Ook aanvoerder Ruud Vormer had het over de twee gezichten die Club gisteravond toonde: “Ongekend hé, dat verschil. Ja, ik heb er wel een verklaring voor. Ik denk dat wij in de tweede helft veel agressiever speelden, veel hoger stonden en meer de ruimtes zochten met de bal.”

Onze aanjager had een haarfijne tactische analyse klaar: “Je weet dat er tegen dit systeem veel ruimtes in de hoeken liggen en niet centraal. We speelden in de eerste helft te veel centraal en dan zie je dat hun nummer zes alles onderschept. In de tweede helft ga je de hoeken in en dan kan je ze pijn doen”, aldus de Gouden Schoen van vorig jaar.

“Dit Salzburg is een goed team hoor dus ik ben heel blij met de 2-1. Het verdient een compliment dat we het in de tweede helft goed hebben rechtgezet met agressie, grinta en de steun van ons publiek. Dan kan je thuis iedereen pijn doen”, trad Vormer zijn landgenoot Denswil bij.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws