Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club, Cercle en Anderlecht moeten ingrijpen of ze riskeren boete

Jan Breydelstadion

De slechte grasmatten bijClub Brugge, Cercle Brugge en RSC Anderlecht kunnen een kostelijk probleem worden. Die clubs riskeren nu een boete, zo meldt Het Nieuwsblad.

De Pro League volgt met argusogen de evolutie van de slechte velden. Een controleur zal in aanloop naar de play-offs de grasmatten in de gaten houden. Sporting Lokeren staat laatste in het klassement, maar heeft wel de beste grasmat. De greenkeepers van de club wonnen vorig seizoen de eerste prijs voor beste grasmat van het land.

Door het dubbelgebruik in het Jan Breydelstadion door Club en Cercle is de grasmat een probleem. Deze week worden er drie wedstrijden op acht dagen gespeeld. Clubs die hun terrein niet goed onderhouden riskeren een boete van 25.000 euro.

Als een match moet worden uitgesteld dan wordt die boete opgetrokken tot 50.000 en zelfs 100.000 euro. Daarbovenop komt ook de productiekost van de tv-rechtenhouder: 75.000 euro. De boetes kunnen aldus hoger oplopen dan het aanleggen van een nieuwe mat.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws