Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Analisten en Clubwatcher loven fel verbeterde Wesley, maar zien ook nog één groot werkpunt

Vanaken en Wesley (Club Brugge - Standard)

De voorbije weken kon niemand naast de prestaties kijken van Wesley Moraes. De beresterke targetspits van Club Brugge is meer dan ooit een onmisbare schakel in de ploeg van Ivan Leko en heeft sinds kort ook zijn torinstinct teruggevonden. Een beetje lof mag dan ook wel.

“Wesley is 1 meter 90 en weegt 90 kilogram of misschien zelfs nog meer, wie gaat je dan afstoppen? Als hij staat, is het natuurlijk helemaal anders, ook al gaat hij zijn duels winnen. In beweging is het altijd veel moeilijker. Hij is enorm balvast, iets wat in België heel weinig diepe spitsen hebben. Je speelt hem aan en hij houdt de bal gewoon bij. Hij heeft enorme stappen gezet”, oordeelt Wesley Sonck in de HLN-voetbalwebcast VISTA!

“Hij heeft de voorbije jaren veel progressie gemaakt, ongelooflijk. Vroeger was hij niet in beweging, nu wel. Met zijn fysieke profiel kan hij natuurlijk niet in alles goed zijn”, vult Yannick Ferrera aan.

Een van Wesley zijn werkpunten is wel zijn kopspel, dat meent HLN-Clubwatcher Niels Poissonnier: “Ik zie hem heel weinig kopbalduels winnen. Met het hoofd vind ik hem niet sterk voor zijn gestalte. Dat hoeft ook niet, maar ik herinner mij de topper op Genk waar hij moet knikken en niet knikt. Kopbalkrachtig is hij niet”, klinkt het kritisch.

Maar er is ook een positieve invalshoek: “Ik vind wel dat hij op technisch vlak enorme stappen heeft gezet. Als je zag hoe hij vorige week tegen Genk eerst een bal recupereert waar Siebe Schrijvers dan een assist uit puurt én op een moeilijk veld ook nog eens technisch die bal goed onder controle heeft, dat vind ik wel knap”, klinkt het lovend aan het adres van onze spits.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws