Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Weg naar titel is nog lang, maar op dit vlak is blauw-zwart nu al kampioen

Jelle Vossen applaus (Club Brugge - AZ)
Jelle Vossen is dé penaltyspecialist bij Club Brugge

Twee feilloos omgezette strafschoppen bezorgden Club Brugge zondag drie gouden punten in de Versluys Arena. En dat blauw-zwart in Oostende uitgerekend vanop de stip het verschil maakte, is hoegenaamd geen toeval.

De uittredende landskampioen mag je namelijk gerust bestempelen als de specialist én kampioen als het aankomt op elfmeters. Het Laatste Nieuws lijstte vandaag de indrukwekkende statistieken van Club op: 29 omgezette penalty’s op een totaal van 31 sinds de jaargang 2016-2017.

Opmerkelijk is vooral het aandeel van Jelle Vossen. De Limburgse spits, die momenteel hard aan zijn comeback werkt na blessureleed, zette maar liefst 14 van zijn 15 strafschoppen om. Ook zijn provinciegenoot en vriend Hans Vanaken doet het schitterend met een perfecte 6 op 6.

Kapitein Ruud Vormer joeg er de voorbije seizoenen ook al vier tegen de touwen op vijf pogingen. Lior Refaelov, die tegenwoordig het mooie weer maakt bij Antwerp, verzilverde twee penalty’s. Diaby, Wesley en Rezaei hebben er elk eentje op hun conto staan. Opmerkelijk trouwens: Club kreeg 21 (!) van de 31 toegekende strafschoppen in het eigen Jan Breydelstadion.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws