Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Pro League verscherpt regels na incident Club Brugge-Anderlecht

Sfeerbeelden Club Brugge - Anderlecht (5-0)

De raad van bestuur van de Pro League heeft de regels rond racisme en spreekkoren aangepast en verscherpt, dat meldt De Morgen. Na het antisemitische incident van Club Brugge werden maatregelen getroffen.

Tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht op 26 augustus zongen enkele fans antisemitische liederen. Een video van het incident is afgelopen woensdag naar buiten gebracht. Nu zal een meer daadkrachtige vervolging van dergelijke feiten mogelijk worden gemaakt door de verscherping van de regels.

“Vanzelfsprekend veroordeelt de Pro League met klem dergelijke wansmakelijke gezangen. De Pro League nam na het zien van de beelden contact met Club Brugge om te vernemen welke stappen ondernomen werden of zullen worden”, luidt het oordeel ineen persbericht.

“De Pro League vernam dat ettelijke personen die zich bezondigden aan deze spreekkoren intussen geïdentificeerd werden en gesanctioneerd werden met een burgerrechtelijk stadionverbod. In samenspraak met Club Brugge zal de Pro League de sancties van deze personen verder opvolgen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws