Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Nog jong talent op komst bij Club: “Van twee jongens ben ik redelijk gerust”

Het valt op dat dit seizoen de jeugd opvallend veel kansen krijgt bij Club Brugge. In de eerste weken van het seizoen liet Ivan Leko al Lois Openda en Brandon Baiye debuteren en de voorbije weken haalde hij ook Noah Fadiga en Cyril Ngonge bij de A-kern.

Hoofd opleidingen Pascal De Maesschalck is niet verbaasd. “Een paar jaar geleden hebben we dat ook gehad. Storm, Dierckx, Bolingoli, Mechele, Engels. Ik weet dat zoiets zal terugkomen, omdat we jongens hebben met capaciteiten. Academyspelers haalden toen 29 procent van de speelminuten, in play-off 1 zelfs meer dan 30 procent. Er is wel één groot verschil: toen wonnen we de beker van België, maar werden we geen kampioen. Bij de kampioenenploeg die we nu zijn, ligt de lat zeer hoog”, stelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

En we mogen in de nabije toekomst nog meer jeugd verwachten. “Club zal altijd een kans geven aan jongeren. Ik ben hier sinds 2011, ik heb er veel zien passeren. Sommigen grijpen hun kans, anderen spelen elders en hadden een kortere passage. Nikola Storm is er nu door, Birger Verstraete ook, en Jur Schryvers doet het ook niet verkeerd. Er komen nog anderen aan, van twee jongens ben ik zelfs redelijk gerust. Maar alles op zijn tijd.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws