Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko trekt de kaart van de jeugd: “Het is een speciale situatie”

Ivan Leko op persconferentie (Club Brugge - Standard)

Club Brugge werkt vrijdag de openingswedstrijd van de achttiende speeldag in de Jupiler Pro League af op het veld van Waasland-Beveren. De kans lijkt groot dat Ivan Leko daarbij een beroep zal doen op enkele jongeren.

Met Lois Openda (18), Brandon Baiye (17), Noah Fadiga (19) en Cyril Ngonge (18) zitten er alvast vier beloften in de kern. “Het is alleszins een speciale situatie”, oordeelt Leko. “Die jongens hebben talent, maar er is een enorm verschil tussen jeugdvoetbal en elke match moeten winnen bij een topclub. We moeten hen vertrouwen geven, goed begeleiden en focussen op het belangrijkste doel: de volgende match winnen.”

Club werd alvast gediend door het feit dat er geen midweekvoetbal op het programma stond. “Eens 3 trainingen op een rij kunnen doen en intensief toewerken naar een wedstrijd is belangrijk voor hen. Zo kunnen ze de intensiteit oppikken. Deze generatie is totaal anders dan die van 20 jaar geleden. Elk jong talent wordt onmiddellijk tot nieuwe Messi of Izquierdo verheven en iedereen eist zijn kans op. We spelen daarop in, maar moeten de lat voor iedereen even hoog leggen. Als je in de eerste ploeg zit, draait het niet om kwantiteit, maar om kwaliteit.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws