Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Ik vind niet dat Club Brugge een oplossing moet zoeken”

Ethan Horvath (Club Brugge - Antwerp)

Ivan Leko moest dit seizoen op enkele posities even zoeken naar de juiste bezetting. Zo begon hij met Karlo Letica in doel, maar na enkele onzekere tussenkomsten moest de jonge Kroaat plaatsruimen. Ethan Horvath keerde zo terug tussen de palen en doet het sindsdien opvallend goed.

In de Champions League hield de Amerikaan drie keer zijn netten schoon, wat hem zelfs een plaatsje in het ‘Elftal van de groepsfase’ opleverde. “Ik vind dat hij veel geleerd heeft uit zijn eerste periode. Hij oogt veel rustiger, veel meer geconcentreerd. Horvath heeft wat mij betreft ook nooit écht ontgoocheld”, oordeelt ex-Club-doelman Philippe Vande Walle bij Voetbalkrant.

“Je ziet het ook in zijn communicatie dat hij ondertussen meer ervaring heeft. Vroeger legde hij veel risico in zijn spel, nu vind ik dat die risico’s meer berekend zijn. Zijn stap vooruit is niet meer dan logisch. Door te spelen bouw je ervaring op en uit de foutjes die hij maakte heeft hij ook geleerd. En dat is erg belangrijk. Op een positieve manier ervaring opdoen noem ik dat.”

Oplossing

Vande Walle vindt dat Horvath dan ook gewoon moet blijven staan na Nieuwjaar. “Ik vind niet dat Club Brugge een ‘oplossing’ moet zoeken. Een keeper die ergens nieuw is moet zich altijd bewijzen. Zie maar naar Thibaut Courtois bij Real Madrid. Die moest ook eerst de concurrentie aangaan bij Real Madrid en was ook niet altijd foutloos. Nu staat hij er wel.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws