Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Dit recordbedrag houdt Club Brugge over aan Champions League-avontuur’

Champions League

De Champions Leaguecampagne 2018-2019 zit erop voor Club Brugge. Blauw-zwart pakte in totaal zes punten en dat levert miljoenen euro’s op.

Het Nieuwsblad meldt dat Club zomaar eventjes 33,35 miljoen euro overhoudt aan zijn passage in de Champions League. “Sportief kan Club Brugge terugblikken op een geslaagde campagne en financieel schrijft het straks een Belgisch record neer in de boekhouding. Club verdiende uiteindelijk maar liefst 33,35 miljoen euro aan de Champions League”, staat er te lezen in de krant.

“Vóór de groepsfase was Club al zeker van een startpremie van 15,25 miljoen euro, ongeveer 4,5 miljoen euro tv-geld en een premie omtrent de coëfficiënt van rond de 7,7 miljoen, maar daar kwamen dus nog bonussen bij”, benadrukt de krant.

900.000 euro per punt

Concreet komt het neer op 900.000 euro per punt. Dankzij de zes gepakte punten, verdient Club dus nog eens 5,4 miljoen euro extra. En tot slot strijkt Club ook nog eens 500.000 euro op omdat het zich als derde in de poule wist te plaatsen voor de Europa League.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws