Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

De Tijd over jaarlijkse cijfers Club Brugge: ‘Vierde jaar winst’

Limburg is Blauw-Zwart (Club Brugge - KRC Genk)

De Tijd komt met financiële cijfers van Club Brugge naar buiten. De landskampioen boekt voor het vierde boekjaar op rij bedrijfswinst.

Operationeel is Club aldus winstgevend. Het nettoresultaat toont echter wel dat de club 2,2 miljoen euro in het rood zit, maar dat komt door overgedragen financiële verliezen sinds de overgang van vzw naar nv.

Het boekjaar werd afgesloten op 30 juni en daarin stond een bedrijfswinst van 483.894 euro,het jaar ervoor was dat 110.461 euro. De omzet (zonder transferinkomsten) daalde echter met 28 procent tot ongeveer 37 miljoen euro.

‘We speelden vorig seizoen geen Europese groepsfase, terwijl we het jaar daarvoor de groepsfase in de Europa League speelden. Dat scheelt natuurlijk in de omzet’, liet woordvoerder Kirsten Willem weten.

De bedrijfsopbrengsten zijn wel gestegen, met 11 procent. Die bedragen nu 67,9 miljoen euro. Het eigen vermogen steeg lichtjes tot 13,44 miljoen euro. De loonkosten komen op 33,2 miljoen euro, wat minder dan 50 procent van de bedrijfsopbrengsten is. Daarop mikt Club ook.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws