Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Club Brugge moet nauwelijks onderdoen voor Ajax”

Club-spelers peppen elkaar op (Club Brugge - KRC Genk)

Club Brugge heeft indruk gemaakt in de Champions League, maar het moet na de winterstop wel vrede nemen met een plaats in de Europa League. Dan is Ajax beter af. De Amsterdammers overwinteren in het kampioenenbal.

“Ajax stoot door naar de achtste finales in de Champions League. Dat had Club Brugge ook gekund, maar het zelfvertrouwen was nog niet volgroeid”, merkt journalist Hugo Camps op in zijn column voor Het Laatste Nieuws. “De cool ontbrak. De afstand tussen Ajax en Club is meer mentaal dan voetbaltechnisch.”

“Club mag dan geen Frenkie de Jong hebben lopen, als collectief is blauw-zwart nauwelijks minder dan Ajax. Met iets meer Amsterdamse gogme had het maandag ook in de pot van de achtste finales gezeten. Club en Genk kunnen nog in de Europa League weerwraak nemen. Dat is ook hoogconjunctuur”, gaat Camps verder.

“Met een nummer 10 als Tadic zouden de kansen op een hold-up groter zijn”

“De vraag is: hoe kweek je zelfvertrouwen? In Nederland zit het in de genen, bij ons beslissen veelal de omstandigheden. Jef Brouwers kan daar grote theorieën over verkopen, maar uiteindelijk neigt onze volksaard naar wankelmoedigheid. Wat helpt, is de twaalfde man. De Johan Cruijff Arena kolkte en steunde felle aanvalsgolven over het veld met gezang. Het was de sfeer van de jaren negentig toen Ajax een Europese grootmacht werd.”

“Club heeft dat verleden niet en moet nog steeds een beetje wennen aan succes. Zelfs The Blue Army heeft iets van die onwennigheid. Met een nummer 10 als Dusan Tadic zouden de kansen op een hold-up groter zijn”, besluit Camps.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws