Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Hans Vanaken eerlijk: “Ik kan het niet verklaren. Dit is uniek”

Vormer - Vanaken (Club Brugge - KRC Genk)

Hans Vanaken werd opnieuw geselecteerd voor de Rode Duivels. Het is nog niet duidelijk of onze spelmaker ook effectief speelminuten zal krijgen tijdens de Nations Leaguewedstrijden tegen Zwitserland en IJsland. Eén ding is duidelijk: Vanaken voelt zich uitstekend.

“Ik heb misschien al wel de meeste wedstrijden van alle Rode Duivels gespeeld maar ik speel wel op een ander, lager niveau”, tekende Het Nieuwsblad op uit de mond van Vanaken. “Eden Hazard heeft niet eens alle wedstrijden gespeeld en scoort toch ook veel.”

“Het is voetballend goed nu met mij. Die goede statistieken kan ik niet verklaren. Alles valt mee, zeker? Kijk naar Ruud Vormer. Bij hem lukte vorig seizoen ook alles. Ook zijn statistieken schoten de lucht in. Dat zijn van die periodes.”

“Ik moet mijn best blijven doen bij Club Brugge”

Hoe goed het ook loopt voor Vanaken, de Limburger beseft dat hij hard moet blijven werken. “Alles is wat minder nieuw (bij de Rode Duivels, nvdr.). Maar ik moet mijn best blijven doen bij Club Brugge. Daar moet ik mijn vorm houden. Als ik bij de Duivels mag spelen, moet dat op dezelfde manier zijn als bij Club Brugge. Andere teammaats, maar hetzelfde als bij Club proberen te doen.”

Door zijn selectie voor de Rode Duivels, moest Vanaken wel afbellen voor De Slimste Mens ter Wereld. “Ik vind dat niet zo erg. Daar komen nog kansen. Kansen om bij de nationale ploeg te spelen, zijn uniek. Hoewel ik niet verwacht dat ik in de basis zal starten. Ik zit in een goede vorm nu. Ik speel goed en de statistieken zijn goed. Daarom springt alles in het oog. Ik zit dus in de vorm van mijn leven.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws